vrijdag 23 december 2016

Kind of blue, of fair wear friday #2

For an English version, scroll down.

Ik hou van blauw, in al z'n varianten.
Ik houd ook van zwart.
De combinatie van donkerblauw en zwart heeft, vind ik, iets oosters en mysterieus <3

Toevallig vond ik in de kringwinkel een grote lap zwart/blauw/witte stof. Zo blij dat ik daar van kan worden! De stof heeft een hoog bomma-gehalte met een zotte variatie aan prints, en helaas had ze ook veel gaatjes en ladders.
Ik kon er net een sweater uitknippen voor M. Het werd een aangepaste leather sweater uit La Maison Victor, met een iets wijdere, vrouwelijkere halsopening en een lichte hoog-laag zoom.
Eerder maakte ik al een Pockets Please Skirt (zakjes joepie!) van Lolah Patterns, in een andere zotte blauwe stof. Ooit was dat een Finse jurk, waar ik tegenaan liep in Think Twice. Ik viel voor print en kleur, en kocht.

Wat ik zo leuk vindt aan tweedehands kopen, is dat je een beetje buiten je comfortzone stapt, dat je dingen probeert die je in een gewone winkel niet eens in je hoofd zou halen om te passen. Je verrast jezelf, verruimt je blik.
Als je recycleert of met oude stoffen werkt, leg je jezelf een beperking op. De uitdaging is groter en de voldoening ook. Althans zo werkt dat bij mij.

We speelden wat met combinaties, allemaal redelijk fair.
Het verhaal van de sweater en het blauwe rokje vertelde ik al.
Het jeansrokje is van JBC, lid van fair wear foundation.
Het blauwe bloesje vond ik in de kringwinkel, en het zwarte rokje is opnieuw een 'Pockets Please Skirt'  in een stofje uit de voorraad (ooit gekocht in de koopjeshoek van stoffen Artevelde).

Verkleden, ik blijf dat zo plezant vinden!Met kerstornament aan de oren :))

Het zakje met een restje van deze jurk (soms ben ik maniakaal in recyclage)De zwarte stof pakt niet goed op foto. Ze heeft wat glans, zelfs een lichtjes leerachtige look, met een cool opgedrukt lijnenspel.
De Pockets Please Skirt is een patroon van Lolah Patterns dat binnenkort gelanceerd word. Het is een eenvoudig patroon, perfect voor beginners en lekker snel klaar voor gevorderden, met een stijlvol resultaat. En met zakjes!


I love blue, the whole range of blues.
I love black too, and of course the combination of both colors that gives a kind of eastern, mysterious vibe.
And I love fair wear.
Finding nice fabrics, or a cool garment in a thrift store, can make me very happy.
For this outfits we combined handmade clothes, in thrifted fabrics, with a secondhand blouse.
The sweater is a modified 'leather sweater' from La Maison Victor.
The skirt is the Pockets Please Skirt from Lolah, soon to be released. It's a very beginner friendly pattern. Easy, yet very stylish. And with pockets!Dankjewel voor je bezoekje,
Thanks for stopping by,
Sofie

2 opmerkingen: